Carpaccio på lax och pilgrimsmusslor

Carpaccio på lax och pilgrimsmusslor
Foto: TV4

En riktigt lyxig förrätt som även kan serveras som lätt supé. Laxen bör djupfrysas ett dygn innan den ska ätas. Vill du ha ett billigare alternativ till löjrom, ta röd stenbitsrom. Servera rätten med crème fraiche i separat skål.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 stora pilgrimsmusslor
  • 1 röd lök
  • blandad plocksallat
  • 200 g rå lax i lövtunna skivor
  • 100 g löjrom
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda samman olivolja, soja, vinäger, salt och peppar till dressingen. Ta undan en tredjedel att pensla med och häll två tredjedelar i en skål. Finhacka den röda löken.
  2. Riv sallaten i mindre bitar och vänd den i dressingen i skålen. Gör fyra små bakelser av lax och sallat på fyra assietter. Varva sallat och laxskivor med salt och peppar mellan lagren.
  3. Skiva pilgrimsmusslorna lövtunt. Lägg dem överst på bakelserna och pensla med resten av dressingen. Ställ kallt en stund.
  4. Strö över den röda löken och toppa med löjrom.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept