Bönburgare med cheddar, tomat och klassisk dressing

Bönburgare med cheddar, tomat och klassisk dressing
Foto: Siri Barje
Från Nyhetsmorgon

Klassisk, god och enkel bönburgare. Glöm inte osten här. Den här hamburgerdressingen är fantastisk och väldigt klassisk. Vem gillar inte saltgurka liksom? Jag har valt silverlök här för den är så mild och god men ta den lök du gillar! /Siri

Glutenfri: Använd glutenfritt bröd och mandelmjöl

Missa inte Siris fina blogg hos oss, klicka på hennes profilbild för att hitta dit!

16 april 2016
Visa mer
4

Du behöver

Hamburgerdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk saltgurka, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,33 gul lök, riven
  • några droppar citronsaft
  • salt och peppar

Bönburgare

  • ca 410 g svarta bönor (1 burk)
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 salladslökar
  • 1 dl ströbröd eller mandelmjöl
  • 4 skivor cheddarost
  • salt och peppar

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 0,5 silverlök
  • 1 tomat
  • 0,25 isbergssalladshuvud
  • pommes

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt den stå i kylen.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa dem med en gaffel. Hacka salladslöken och chilin. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Forma 4 ganska tunna burgare och stek dem eller grilla tills de får fin färg på båda sidorna. Lägg på osten på slutet så att den smälter fint.
  4. Skiva tomaten och dela på isbergssalladen. Skiva silverlöken i tunna skivor.
  5. Bred hamburgerdressing på botten av brödet, lägg på sallad, tomat, silverlök, burgaren och avsluta med lite mer dressing. Servera med klassiska pommes. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept