Bakade plommon med vit choklad, kokos, hasselnötter och mynta

15 m
4
Från Nyhetsmorgon

Sjukt enkel och snygg dessert. Mjuka plommon med gyllenbrun vit choklad. Det kan typ inte bli bättre. Servera med vaniljglass och den här gör succé på vilken middag som helst.

Alternativ: Byt ut plommon mot vilken frukt som helt, hasselnötter mot valnötter eller mandel, mynta mot citronmeliss.

6 oktober 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 8 plommon
  • 200 g vit choklad
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl kokosflarn
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela plommonen i halvor och ta bort kärnan. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Lägg en klick smör i varje plommonhalva och riv över vit choklad.
  3. Sätt i ugnen och baka till chokladen är gyllene.
  4. Ta ut, lägg på ett fint fat och dekorera med hasselnötter, mynta och servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept