Baconmusslor på saltsten

ca 45 m
4
Från Nyhetsmorgon

Gör en show av förrätten genom att låta gästerna själva steka sina förrättsmusslor vid bordet på den heta saltstenen. Spektakulärt - och gott!

Maya Samuelssons dryckestips:

Graham Beck Blanc de Blancs Brut, 2010 Sydafrika, Robertson Nr: (6505)

Ca' del Bosco Cuvée Prestige Italien, Lombardiet , Franciacorta Nr: (90676) 

Launois Vintage Blanc de Blancs Brut, 2009 Frankrike, Champagne Nr: (7329)

29 december 2015
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
ca 45 m
4

Du behöver

  • 1 saltsten
  • 4 skivor bacon
  • 4 pilgrimsmusslor, alt stora kokta blåmusslor, grönmusslor eller ostron
  • 1 röd chili
  • 2 lime

Till servering

  • babyspenat
  • rädisor
  • vildtomater
  • schalottenlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt saltstenen i kall ugn och sätt termostaten på 100 grader. Låt stå i 30 minuter och höj sedan till 200 grader.
  2. Stek baconskivorna halvt klara. De ska inte bli krispiga.
  3. Öppna pilgrimsmusslorna, ta bort romsäcken och skölj dem hastigt i kallt vatten. (Eller ta bort skalen från era förkokta blå- eller grönmusslor.)
  4. Kärna ur och finhacka den röda chilifrukten. Strö chilihacket över pilgrimsmusslorna och vira in dem i varsin skiva bacon. Fäst med tandpetare. Pressa limefrukterna över musslorna och låt dem vila i rumstemperatur.
  5. Montera sallad på assietter med spenat, skivad rädisa, vildtomat och finhackad schalottenlök, ringla över lite olivolja och ställ fram på bordet.
  6. Ställ den rykande heta saltstenen mitt på bordet och ge gästerna varsin mussla med bacon. Låt sedan gästerna själva steka sin baconmussla på saltstenen. Inget övrigt salt behövs till denna rätt.
  7. Gott som tusan och dessutom underhållande och annorlunda!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept