Vörtbröd med röra på fårfiol

Från Nyhetsmorgon

Förrätt i Alexandra Zazzis goda julmeny på rester: smörstekt vörtbröd med röra på torkad fårfiol.

21 december 2012
Visa mer

Du behöver

  • 4 skivor vörtbröd
  • Smör att steka i
  • 1 dl philadelphia
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 msk gräslök, hackad (samt några strån att dekorera med)
  • 0,5 liten rödlök, hackad
  • 1 tsk rivet citronskal från ekologisk citron
  • 100 g rökt fårfiol eller annat rökt kött som blivit över
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka köttet riktigt fint och rör samman med osten, crème fraiche, citron och lök. Smaka av med salt och svart peppar.
  2. Stansa ut rundlar av brödet med glas eller liknande, stek knapriga i smör i en stekpanna, lägg på hushållspapper och låt svalna någon minut och lägg på lite av den goda röran. Dekorera med örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept