Zucchini- och tomatpasta med ricottakräm

30 m
4
Zucchini- och tomatpasta med ricottakrämNY
Foto: Cecilia Möller
30 m
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle
  • 2 zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk basilika, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • parmesanost, färskriven
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj, ansa och skär zucchinin på längden i långa skivor med hjälp av en osthyvel. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, salta och låt skivorna rinna av i ca 10 minuter.
  2. Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna.
  3. Låt ricottan rinna av och blanda den sedan med citronskal, basilika, salt och peppar.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i zucchini och vitlök och fräs dem på god värme tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga. Lägg över på ett fat.
  5. Hetta upp rikligt med olivolja, i samma stekpanna. Lägg i tomater och fräs dem tills de mjuknat, salta och peppra. Blanda sedan i zucchinin.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag (spara några skedar av vattnet för att ev. späda såsen) och häll sedan tillbaka den varma pastan i kastrullen.
  7. Blanda pastan med tomatsåsen, späd med lite pastavatten om det behövs.Vänd sist ner zucchinin. Servera pastan toppad med ricottakräm, strö över parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept