Yogarullar - fyllda rispappersullar

Yogarullar - fyllda rispappersullar C
Foto: TV4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Yogarullar - fyllda rispappersullar

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

19 ingredienser

Nya fredagsfavoriten. Duka fram alla ingredienser och låt alla rulla sina egna rullar.

Ingredienser

portioner
  • 100 g glasnudlar
  • 1 gurka
  • 4 morötter
  • 50 g sockerärtor
  • 150 g fryst mango, tinad
  • 1 avokado
  • 100 g rödkål
  • 200 g salmalax (eller räkor)
  • 50 g spenat
  • 1 kruka färsk mynta (eller koriander)
  • 1 limefrukt
  • 1 förp rispapper

Dippsås 1

  • 0,5 dl fisksås
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 msk sötströ

Dippsås 2

  • 2 dl grekisk yoghurt, 0,2 % fett
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk fisksås

Gör så här

  1. Tillaga risnudlar enligt förpackning, häll av och spola med kallt vatten.
  2. Skiva gurka och morötter och sockerärtor i 5 cm långa tunna stavar. Skala och dela en avokado i smala klyftor. Hyvla rödkål. Dela lax i tunna skivor.
  3. Doppa ett rispapper i vatten i tre sekunder, lägg på en fuktig skärbräda och lägg på en liten hög av risnudlar, gurka, morot, mango, avokado, rödkål, lax, spenat och mynta eller koriander i mitten. Vik in en flik i toppen och botten och rulla sen ihop till en rulle. Fortsätt rullandet, eller duka upp allt och låt matgästerna rulla sina egna rullar.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till respektive dippsås.