Krämig vitlökssoppa med knaperstekt bacon.

25 min
4
Krämig vitlökssoppa med knaperstekt bacon.
Foto: TV4

Vitlökssoppa med bacon som serveras med örtgratinerade tunnbröd.

Vintips från Yasmine
Riesling ifrån Jules Muller, 6622, 79:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


5 september 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Soppa

  • 3 st schalottenlökar
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe gräslök
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 140 g bacon

Tunnbröd

  • tunnbröd
  • Italienska örtkryddor
  • 2 dl västerbottenost (riven)

Gör så här

  1. Soppa
    Finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Fräs löken mjuk i smör.
  3. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen.
  4. Låt koka några minuter.
  5. Rör ut vetemjölet i lite av grädden och vispa ner i buljongen.
  6. Häll i resten av grädden.
  7. Låt soppan koka cirka 10-15 minuter.
  8. Hacka gräslöken. Rör ner den i soppan.
  9. Smaksätt med salt och peppar.
  10. Toppa soppan med bacon före servering.
  11. Tunnbrödsrullar
    Fördela osten på tunnbrödet och därefter örterna på osten.
  12. Gratineras i ugnen i cirka 5-10 minuter.
  13. Skär brödet i mindre bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept