Wokad broccoli med ingefära och solrosfrö

25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 2 broccoli, i mindre bitar
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 färsk röd chili, finhackad
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0,5 dl solrosfrö
  • olivolja, till stekning
  • salt, efter smak

Gör så här

  1. Förväll broccolin hastigt i kokande vatten, häll av och låt ånga av. Om du vill ha broccolin rejält knaprig kan du hoppa över det här steget.
  2. Fräs vitlök, chili, ingefära och solrosfrö i rikligt med olivolja
  3. Lägg i broccolin och fräs tills den är lagom mjuk och täckt av den smakrika oljan. Smaka av med salt.
  4. Servera varm som tillbehör till kyckling, fläsk eller tofu.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept