Marängsviss

45 min
4
Marängsviss
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 min
4

Du behöver

  • Kakaopulver, att strö över

Maräng:

  • 1 dl äggvita
  • 160 g strösocker

Tillbehör:

  • chokladsås
  • vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde som vispas ganska fast

Gör så här

  1. Blanda hälften av sockret med äggvitan och vispa lätt. Tillsätt resten av sockret och vispa hårdare till en fast massa.
  2. Spritsa 8 st maränger på pappersklädda plåtar (bakplåtspapper). Spritsa varje maräng med en stjärntyll (ca 14 mm i diameter) så de blir ungefär 2 cm breda och cirka 7 cm långa.
  3. Torka marängen i svag ugnsvärme (50 – 60°) över natten eller drygt en och en halvtimme i ca 100°.
  4. Servera två maränger per person med vispad grädde, vaniljglass och chokladsås. Avsluta med att pudra lite kakao över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept