Wagyu med kaviar

koket.se
Wagyu med kaviar
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Wagyu med kaviar

23 ingredienser

1 h

Vill du bjuda på något lyxigt och gott? Då har du hittat helt rätt recept här, nämligen en tartar med wagyubiff.

Vintips från Alf: Rijckaert Pouilly-Fuissé Sur La Roche, Maison Rijckaert, 2020. Nr: 94368.

Se Sebastian Gibrand laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Inkokta jordärtskockor

  • 1 jordärtskocka
  • 0,5 dl champagnevinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • salt
  • 1,5 dl vatten

Grön olja

  • 300 g olja
  • 100 g spenat
  • 50 g gräslök
  • salt

Sojaemulsion

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk soja
  • vatten
  • salt

Wagyubiff

  • 150 biffar, hackad
  • 1 knippe gräslök
  • jordärtskocka, i kulor
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor wagyubiff, 10 x 10 cm

Servering

  • 2 gräslöksstrån
  • vatten, iskallt
  • 50 g kaviar

Gör så här

Inkokta jordärtskockor

  1. Koka upp vinäger, socker, salt och vatten.
  2. Skala och kula jordärtskockan.
  3. Sjud försiktigt i lagen tills de är klara.
  4. Lyft upp kulorna och låt svalna.

Grön olja

  1. Värm olja till 72 grader i en kastrull.
  2. Mixa oljan med örterna och saltet i 3 minuter.
  3. Sila och kyl ned.

Sojaemulsion

  1. Blanda majonnäsen med soja och vatten till en lös konsistens.
  2. Smaka av med salt.

Wagyubiff

  1. Blanda den hackade biffen med gräslök, jordärtskocka och olivolja.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Rulla bollar av biffblandningen och klä med wagyuskivor.

Servering

  1. Skär gräslöken på längden och lägg i isvatten tills de krullat ihop sig.
  2. Toppa tartaren med kaviar och gräslöksstrån.