Vol au vent med laxfyllning

Vol au vent med laxfyllning
Foto: TV4

Vol au vent kan serveras varm eller kall. Det är ett läcker fjäderlätt litet bakverk av smördeg, som fylls med antingen varma eller kalla ingredienser. En kall vol au vent passar bra att förbereda.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 plattor färdig smördeg
  • 100 g rökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • olika sallatsblad
  • körsbärstomater
  • rädisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Skär ut rundlar och baka dem i ugnen ungefär 10 minuter. Låt kallna. Skär ut ett lock i varje bakelse.
  2. Hacka dillen och skär gräslöken smått. Blanda ihop crème fraiche och senap. Skär laxen i små kuber och rör ner den i crème fraichröran. Krydda med gräslök och dill.
  3. Fyll bakelserna med laxröran. Dekorera med dem och ett sallatsblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept