Vit choklad- och getostcheesecake med hallon

8 - 10 bitar
Vit choklad- och getostcheesecake med hallon
Foto: Jakob Fridholm
Från Nyhetsmorgon

Den söta, lena vita chokladen tillsammans med den lätt salta och sträva smaken från getost är en grym kombo. /Mattias

Vintips: Söt sauternes

Recept ur Fredagskockens helgmenyer

2 april 2016
Visa mer
8 - 10 bitar

Du behöver

  • 85 g smör
  • 230 g digestivekex
  • 330 g vit choklad
  • 200 g chèvre
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 400 g cream cheese

Till servering

  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Kan förberedas
    Smält smöret och häll ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet. Häll smeten i botten av en 24 cm springform och tryck ut till ett jämnt lager. Ställ in i kylen.
  2. Hacka 230 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten och koka upp grädden. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm.
  3. Häll ner krämen i springformen och ställ tillbaka i kylen.
  4. Riv de återstående 100 g choklad grovt och strö över den kalla cheesecaken. Gratinera den hastigt på högsta övervärme eller med brännare och ställ svalt igen.
  5. Vid servering
    Servera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept