Vegetariska köttbullar med gräddsås och potatis

45 m
4
Vegobullar med gräddsås och potatis
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Vegetariska k*ttbullar

  • 2 dl mandlar eller hasselnötter
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl svarta bönor
  • 2 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 1 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • smör, till stekning

Gräddsås

  • 3 msk smör
  • 1 dl valfritt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • salt och peppar

Servering

  • 1 kg små potatisar
  • lingonsylt
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Mixa nötterna fint i en mixer. Hacka lök och vitlök mycket smått. Mosa bönorna med en gaffel i en bunke. Tillsätt alla ingredienser utom grönsaksbuljongen i bunken och rör runt ordentligt. Låt stå i 10 minuter.
  2. Rulla sedan små bollar och låt dem vila i 5 minuter till.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och grönsaksbuljongen och koka potatisen.
  4. Stek bollarna gyllene i smör i en stekpanna. Håll dem varma.
  5. Smält smöret till såsen i samma stekpanna som du stekte bollarna i. Tillsätt vinet och låt det koka ordentligt. Häll i grädden samt övriga ingredienser och låt det koka ihop i 5-6 minuter.
  6. Servera bollarna med potatis, gräddsås, lingon och persilja!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept