Västerbottenpaj med kräftstjärtar

Västerbottenpaj med kräftstjärtar
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör,kylskåpskallt
  • 2 msk vatten,kallt

Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 150 g västerbottenost,riven

Till servering:

  • 6 st körsbärstomater
  • 24 st kräftstjärtar
  • dill,hackad
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä smorda portionsstora pajformar med degen. Ställ i kyl i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Vänd ner osten. Nagga pajbottnen med gaffel och fyll pajskalen med äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, till äggstanningen stelnat och fått fin färg.
  3. Dela körsbärstomaterna. Blanda tomathalvor, kräftstjärtar, dill och olja. Fördela blandningen ovanpå pajerna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept