Varma skaldjurskrustader

Varma skaldjurskrustader
Foto: TV4

Småkrustader är lite svåra att fylla. Pröva att hälla ur en liten tillbringare med spetsig pip med hjälp av liten sked.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 12 st färdiga krustadformar
  • Fyllning:
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • svampspadet
  • 1 burk champinjoner, skivade, à 200 g
  • en doft muskot
  • salt och peppar
  • 600 g räkor, med skal
  • Till garnering:
  • några av räkorna
  • 1 burk röd storkornskaviar
  • dillvippor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs margarin och mjöl till stuvningen i en kastrull och späd med grädden och svampspadet till en lagom tjock stuvning.
  2. Krydda med salt, peppar, lite muskot och rör ned svampen. Låt stuvningen småputtra en stund, späd med mer vätska och den skulle bli för tjock. Ställ den kallt tills den skall användas.
  3. Skala räkorna. Spar några hela till garneringen och grovhacka resten. Lägg i täckta skålar i kylen.
  4. Värm krustaderna på en plåt i ugnen några min innan de ska fyllas.
  5. Vänd ned de hackade räkorna i den varma fyllningen och låt dem hettas upp, men inte koka. Fyll krustaderna, garnera och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept