Varm getostsallad

Varm getostsallad
Foto: TV4

På franska heter denna delikatess Chèvre chaud. Här har vi lagt till lite strimlade aprikoser och rostade pinjenötter. Sallatsbladen runtomkring är färsk bladspenat och rossi-sallat. Dessa kan självklart bytas ut mot rucola eller annat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 cm tjocka skivor chèvre
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör att steka i
  • 1 liter blandade sallatsblad
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i smör. Sätt ugnen på 275° eller grill. Ansa sallatsbladen och strimla aprikoserna. Fördela sallatsblad, strimlade aprikoser och rostade pinjenötter på fyra tallrikar. Vispa ihop olja och vinäger med salt och peppar.
  2. Lägg osten på brödskivorna och grilla under grillelement tills osten är ljusbrun och bubblig. Obs! Det går snabbt.
  3. Fördela dressingen över salladsbladen och lägg på bröden med osten. Dra ett par extra varv på pepparkvarnen och servera den goda salladen medan osten är varm. Tips: Den som gillar honung kan pensla osten med lite smält honung före grillning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept