Vänernlöjrom på surdegstoast

20 m + 2 h
4
Vänernlöjrom på surdegstoast
Foto: TV4
20 m + 2 h
4

Du behöver

  • 200 g vänernlöjrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 8 msk crème fraiche
  • 0,5 rödlök, hackad
  • citron, skalet
  • lingon
  • granskott

Gör så här

  1. Lägg löjrommen i ett kaffefilter och ställ det i en mugg eller glas, låt stå i kylen och rinna av i ca 2 timmar.
  2. Smörstek brödet i stekpanna och stansa ut till runda bitar. Låt svalna. Lägg på 2 msk crème fraiche på varje skiva.
  3. Dela upp löjrommen i 4 lika stora delar. Fyll en äggkopp med vänerlöjrom, vänd uppochner och lägg på respektive brödskiva.
  4. Garnera med hackad rödlök, rivet citronskal, lingon och granskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept