Grillat kycklingbröst med vildrissallad

Grillat kycklingbröst med vildrissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Här får en grillad kyckling göra sällskap med en sallad på vildris och en krämig dressing.

20 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 2 dl okokt vildris
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk russin
  • 1 st rött äpple
  • 0,5 st röd lök
  • salt och peppar

Dressing:

  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk honung eller socker
  • 0,5 dl olja
  • salt och peppar efter eget tycke

Gör så här

  1. Koka riset mjukt. Gör dressingen under tiden som riset kokar.
  2. Dressing:
  3. Blanda allt i en mixer och mixa tills den är jämn och fin och smakar gott.
  4. Filea apelsinerna, strimla äpplet och rödlöken.
  5. Blanda riset med hälften av dressingen när det fortfarande är varmt.
  6. Låt stå och dra tills det svalnat. Blanda i apelsinklyftor, äppelstrimlor, rödlök och russin.
  7. Smaksätt med mera salt och peppar.
  8. Salta och peppra kycklingbrösten och grilla eller stek dem klara.
  9. Skiva upp kycklingbrösten och servera med vildrissalladen.
  10. Slå resten av dressingen över kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept