Granola

Från Nyhetsmorgon

Gör en nyttig - och god - mellis till barnen. Här är Ulrika Davidssons tips på granola, från Nyhetsmorgon. 

12 februari 2014
Visa mer

Du behöver

  • 7 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 msk Kanel ( malen )
  • 0,5 msk kardemumma (malen)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung

Nötblandningen

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 dl paranötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl hackad torkad frukt t ex ananas och fikon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut havregryn, solrosfrön, linfrön på en långpanna.
  3. Blanda ner kanel, kardemumma, vatten, rapsolja och honung. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd om då och då.
  4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa hastigt.
  5. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter.
  6. Strö på kanel och häll på lite honung.
  7. Blanda ner i plåten med grynen tillsammans med kokos och torkad frukt.
  8. Förvara i en skål. Servera med yoghurt, fil eller keso.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept