Ugnskorv

Ugnskorv
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Ugnskorv

9 ingredienser

30 m

En god korv tillsammans med ugnsbakade tomater, lök och ost är alltid en god idé till middag.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • ca 500 g korv (länkkorv eller falukorv)
  • 4 tomater
  • ca 0,5 dl senap (osötad t.ex. dijonsenap)
  • 200 g ost, riven (smakrik t.ex. prästost)
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i grova bitar.
  2. Stek löken i lite smör samt salta lätt.
  3. Lägg löken i botten av en ugnsform.
  4. Skiva korven och skär tomaterna i bitar.
  5. Stek korven i lite smör om du önskar att få lite yta på den.
  6. Stryk sedan korven med senap och lägg den ovanpå löken i formen.
  7. Fördela tomaterna över korven och toppa med riven ost.
  8. Häll slutligen grädden över.
  9. Tillaga i ugnen på ca 180 grader tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
  10. Ta ut formen ur ugnen och servera gärna rätten med senapsrelish samt potatismos, eller en läcker sallad.