Ugnsbakad sparris med fetaost och rostbiff

1 h 45 m
4
Ugnsbakad sparris med fetaost och rostbiff
Foto: TV4

Sparris och fetaost gratineras i ugn och serveras med skivad rostbiff och hembakat fröknäcke.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 augusti 2015
Visa mer
1 h 45 m
4

Du behöver

  • 500 g sparris
  • 2 msk smör/rapsolja
  • 150 g fetaost
  • 1-1,5 påse mandelspån
  • 120 g rostbiff

Knäckebröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,25 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • flingsalt, att strö över

Gör så här

  1. Knäckebröd
    Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp vattnet. Blanda samman mjölet och fröerna. Häll på oljan. Häll det kokande vattnet över mjölblandningen och blanda till en smidig deg.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen på det med ett till bakplåtspapper över. Försök att göra det så tunt som möjligt men akta så det inte går sönder. Strö över flingsalt.
  4. Grädda 1 timme i 150 grader, låt det svalna.
  5. Sparris
    Höj värmen på ugnen till 250 grader.
  6. Börja med att bryta bort den träiga biten av sparrisen och kasta. Lägg sen sparrisen i en ugnssäker form, häll över smör och rapsolja. Smula över osten och strö över mandelspån. Gratinera högt uppe i ugnen i ca 7 min.
  7. Rulla ihop två stycken sparris tillsammans med rostbiffen, knäck av en bit knäckebröd och lägg vid sidan om. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept