Ugnsbakad röding med gurka, äpple, pepparrot, forellrom och krasse

koket.se
Ugnsbakad röding med gurka, äpple, pepparrot, forellrom och krasse
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ugnsbakad röding med gurka, äpple, pepparrot, forellrom och krasse

15 ingredienser

40 m

Myllymäkis lyxiga fiskmiddag med röding, beurre blanc, forellrom, gurka och äpple.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 700 g röding med skinn [4 filéer]
  • 1 gurka
  • 1 äpple, skalat och tärnat
  • 4 rädisor, tunt hyvlade
  • 10 cm färsk pepparrot, riven
  • olja, till plåten
  • vinäger
  • salt

Beurre blanc

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl vitt vin (fruktigt och oekat)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 50 g forellrom

Servering

  • 600 g delikatesspotatis
  • 2 krukor dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen.
  2. Skiva äpple tunt, dela gurkan fyra gånger på längden och skär i mindre bitar. Skiva rädisor tunt och hacka all dill fint. Vänd ner allt i en skål, men spara hälften av dillen till såsen.
  3. Hacka löken fint, värm den med vinäger och vitt vin i en kastrull till en reduktion. Låt den koka ner till hälften. Sänk sedan värmen och visa ner smöret, lite i taget. Allt skall hållas varmt, men inte koka. När allt är i, avsluta med att mixa såsen med en stavmixer. Blanda ned potatisen, resten av dillen och rom. Vänd runt försiktigt.
  4. På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt, vänd och baka fisken med skinnet uppåt. Baka i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter, fisken är klar när skinnet går lätt att dra av.
  5. Vänd ner vinäger och salt i salladen. Servera fisken med potatis med sås, salladen och toppa med riven pepparrot.