Tunnbrödskorgar med lax och räkor

Tunnbrödskorgar med lax och räkor
Foto: TV4

Tunnbrödskorgar finns att köpa färdiga, men de är ganska enkla att åstadkomma för hemmakocken. Korgarna, fyllningen och sallatsbladen kan alla förberedas och sista handen kan läggas vid förrätten precis före servering, så blir korgarna inte fuktiga i bottnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tunnbrödskorgar
  • 400 g räkor med skal
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp en stor kastrull med vatten och ånga tunnbröden, ett i taget, över det kokande vattnet. Då går de lätt att forma till korgar över ett upp och nervänt dricksglas. Låt brödet stelna och baka sedan i ugnen i 7 minuter. Låt kallna helt.
  2. Skölj sallatsbladen. Skala räkorna och skär laxen i kuber. Blanda samman gräddfil och majonnäs och rör ner dill, salt och peppar. Vänd försiktigt ner räkor och laxkuber.
  3. Lägg några fina salladsblad i varje tunnbrödskorg. Fördela räk- och laxblandningen i korgarna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept