En lyxigt god vardagsplåt med torsk, kål, potatis och sparris. Massa gott som tillsammans bakas i ugnen och sen får smak av brynt smör och hasselnötter.
100 g rostade hasselnötter, skalade och grovt hackade
200 g parmesanost, riven
1 kruka färsk körvel
salt
Sås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
0,5 citron, saft och finrivet skal (ekologisk)
4 msk brynt smör (från det som bryns till fisken)
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn smöret i en kastrull under vispning, låt svalna något.
Blanda snabbt ihop ingredienserna till dressingen förutom smöret. Vispa sen snabbt i smöret medans det fortfarande är varmt. Smaka av dressingen med salt.
Skär spetskålen i medelgrova bitar och sparrisen i mindre bitar. Halvera potatisarna. Fördela ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.
Häll på drygt hälften av det brynta smöret och vänd runt grönsakerna i smöret. Salta.
Tillaga grönsakerna i ugnen 8-10 minuter, ta ut plåten och sänk värmen till 150 grader.
Lägg på torsken och krydda med salt och pensla på lite brynt smör. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Tillaga i ugnen ca 7-8 minuter.
Ta ut och toppa med lite mer brynt smör, rostade hasselnötter, riven parmesan och körvel.