Muskotdoftande svartrotssoppa

1h 30 min
4
Muskotdoftande svartrotssoppa
Foto: TV4
1h 30 min
4

Du behöver

Örtkrutonger

  • 0,25 dl olja
  • 2,5 dl mjölk eller vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 näve örter, basilika och timjan

Svartrotsoppa

  • 400 g svartrötter
  • 1 st potatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde

Basilikaolja

  • 1 rejäl näve basilika
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Örtkrutonger
    Värm ugnen till 200-225 grader.
  2. Blanda och knåda till en fast deg, jäs i cirka 30 minuter och ställ sedan i ugnen i cirka 30 minuter.
  3. Skiva upp i cirka 1.5 cm tjocka skivor och skär till kuber, stek i rejält med olivolja tills du får en fin färg.
  4. Smaka av med salt.
  5. Soppa
    Hacka potatis, svartrötter och lök, fräs i smör.
  6. Fyll på med vin och buljong och reducera sakta till ungefär hälften.
  7. Mixa och häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar
  8. Basilikaolja
    Mixa basilika och olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept