Vitlöksgratinerade småländska kräftor

30 min
4
Vitlöksgratinerade småländska kräftor
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 16 st kräftor, kokta i saltlag utan dill
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl persilja, finklippt
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl färska örtkryddor, finklippt
  • 1 st lime, rivet skal samt saften från 0.5 st lime

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.
  3. Skär kräftorna på längden.
  4. Bred på vitlökssmöret.
  5. Gratinera i cirka 5 minuter.
  6. Servera limekrämen i små portionsformar på varje tallrik med små skivor av till exempel baguette rostade eller stekta i smör/olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept