Toms fish and chips

ca 45 m
4
Toms fish and chips
Foto: TV4
Från Mitt kök

Brittisk streetfood. Friterad och panerad fisk och rostad potatis med läckert grön myntakryddad ärtröra och hemgjord remouladsås.

20 november 2015
Visa mer
ca 45 m
4

Du behöver

Fisk

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströbröd

Remouladsås

  • 2 tsk curry
  • 2 tsk koncentrerad äpplejuice
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl picklesgrönsaker
  • 2 msk liten kapris
  • salt

Mosade ärtor med mynta

  • 400 g små frysta ärtor, tinade
  • 100 g smält smör
  • 10 myntablad
  • salt

Potatis

  • 600 g fast potatis
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Fisk
    Dela fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, ägg och sist panko. Fritera på 180 grader i ca 3 minuter tills fisken blir krispig och gyllenbrun. Smaka av med salt.
  2. Remouladsås
    Blanda curry och äpplejuice och låt svälla några minuter. Hacka picklesgrönsakerna, Blanda allt och smaka av med salt.
  3. Mosade ärtor
    Värm ärtorna i smöret. Blanda i mynta och mixa snabbt med stavmixer. Smaka av med salt.
  4. Potatis
    Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept