Toms färsbiffar med pita, tzatziki och grönsaker

ca 45 m
4
Toms färsbiffar med pita, tzatziki och grönsaker
Foto: TV4
Från Mitt kök

Behändig måltid med färsbiffar serverade i pitabröd med en sallad på zucchini, rödlök och spenat med lite tzatsiki ringlad över.

19 januari 2016
Visa mer
ca 45 m
4

Du behöver

Färsbiffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 msk torkad koriander
  • salt

Tzatziki

  • 1 gurka
  • salt
  • 3 dl tjockyoghurt 10 %
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk fin olivolja

Rå zucchinisallad

  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 näve babyspenat
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Färsbiffar
    Blanda allt och låt svälla ca 10 minuter. Bryn i smör tills de fått yta och baka klart i ugnen på 100 grader i ca 15 minuter.
  2. Tzatziki
    Riv gurkan på rivjärn, krydda med salt låt vila någon minut och pressa ur vätskan som en galning. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  3. Rå zucchinisallad
    Skiva zucchini och rödlöken tunt. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt. Servera gärna med varma pitabröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept