Tommys gröna ceviche

45 m
4
Tommys gröna ceviche
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fräsch förrätt med limemarinerade pilgrimsmusslor, avokado, äpple och koriander.

19 maj 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 12 färska pilgrimsmusslor
  • 2-3 lime
  • 2-3 gröna chili
  • 2-3 sticklökar
  • 1 kruka koriander
  • 10 cm gurka
  • 1 grönt äpple
  • 2 avokado
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 nypa socker
  • salt

Gör så här

  1. Pilla bort muskeln eller fästet på pilgrimsmusslorna. Skär sedan ner dem i tunnare skivor och lägg på serveringsfatet.
  2. Skala gurkan och skär ner den i mindre tärningar tillsammans med äpplet. Strimla grön chili och sticklök fint.
  3. Riv limeskal och pressa saft över grönsakerna, tillsätt olivolja, lite socker och salt.
  4. Slå sedan blandningen över pilgrimsmusslorna, toppa med bitar av avokado och koriander och låt vila i kylen. Ju längre den får vila ju mer blir musslorna tillagade. Trettio minuter räcker, en till två timmar om du vill ha rätten mer tillagad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept