Pizza på grillen

Pizza på grillen
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tommys goda pizza som gräddas på grillen! Du behöver en pizzasten till detta recept.

4 november 2011
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Pizzadeg

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Tomatsås

  • 200 g krossade tomater
  • 2 bananschallottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 4 kvistar timjan, repade
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • svartpeppar
  • Olivolja, att steka i

Fyllning

  • 100 g rökt bog, finstrimlat
  • 200 g västerbottensost, grovriven
  • 1 dl trumpetsvamp
  • 2 dl babyspenat

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
  3. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord.
  5. Tomatsås
    Fräs lök och vitlök I olivolja, tillsätt timjan och paprika.
  6. Fräs ytterligare någon minut.
  7. Tillsätt tomater samt socker och vinäger.
  8. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
  9. Fyllning
    Baka ut pizzor och toppa med fyllningen.
  10. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd.
  11. Lägg på din sten och låt den bli het.
  12. Lägg på pizzan och lägg på locket.
  13. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept