Kyckling med sötsyrliga dillmorötter

Kyckling med sötsyrliga dillmorötter
Foto: TV4
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 st kycklingbröst
  • 200 g fläskfärs
  • 3 msk grädde
  • 2 st potatisar, rivna och kalla
  • Salt
  • peppar

Kycklingbuljong

  • Skrov från 1 kyckling
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 kvistar timjan
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • vatten

Kycklingsås

  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt

Sötsyrliga morötter

  • 8 st morötter, skalade och skurna i klyftor
  • smör, till stekning
  • 2 msk socker
  • 2 msk ättika
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk vatten
  • salt
  • 4 msk hackad dill

Gör så här

  1. Kyckling
    Värm ugnen till 100 grader.
  2. Blanda samman en färs av fläskkött, grädde och potatis.
  3. Platta ut kycklingen o lägg i fyllning.
  4. Rulla ihop till en smällkaramell med hjälp av plastfilm.
  5. Baka kycklingen klar i ugn tills den når en innertemperatur på 68 grader.
  6. Kycklingbuljong
    Lägg samtliga ingredienser i en kastrull fyll på med vatten så att det täcker.
  7. Koka sedan buljongen i 4 timmar. Sila av och använd!
  8. Kycklingsås
    Koka ihop kyckling fonden tills det är hälften kvar.
  9. Tillsätt grädde och crème fraiche.
  10. Mixa till skummig sås och smaka av med salt.
  11. Syrliga morötter
    Bryn smöret och stek morötterna gyllene i smör.
  12. Strö socker på morötterna när de har fin färg, låt sockret karamellisera.
  13. Tillsätt övriga ingredienser och låt bubbla ihop till klistrig sås.
  14. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept