Snabb korvgryta med bönor, svamp och bacon

30 min
4
Snabb korvgryta med bönor, svamp och bacon
Foto: tv4
Från Mitt kök

Snabb korvcassoulet med vita bönor, svamp och bacon. Använd en smakrik korv till denna gryta som gratineras med ströbröd och ost.

1 oktober 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 smakrika korvar
  • 1 burk stora vita bönor
  • 200 g valfri svamp
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 150 g riven ost
  • 50 g ströbröd
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skär korven i slantar och tärna sidfläsket.
  2. Hacka vitlök och gul lök i fina bitar. Skär ner svampen i mindre bitar.
  3. Stek lök, fläsk och korv i ugnssäker stekpanna.
  4. Tillsätt svampen och låt den fräsa med.
  5. Tillsätt krossade tomater och bönor, skölj ur burken med lite vatten och tillsätt till stekpannan.
  6. Hacka timjan fint och låt koka med i stekpannan.
  7. Avsluta med salt och peppar.
  8. Toppa med ett lager av ströbröd och ost.
  9. Baka sedan i ugnen på 230 grader i ca 10-15 minuter tills din cassoulet har fått färg. Servera med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept