Världens bästa snabbmat - japansk laxsoppa

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 1 liter dashibuljong
  • 6 sticklökar
  • 0,5 huvud broccoli
  • 1 morot
  • 6 champinjoner
  • 1 msk soya
  • 0,5 röd chili
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g lax
  • 50 g färsk ingefära
  • 300 g äggnudlar
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället.
  2. Skär alla grönsaker tunt; slanta moroten, tunna skivor av svampen, hacka chilin fint och strimla ner ingefäran. Fina buketter av broccolin och tunt slantad sticklök.
  3. Skär också kuber av laxen, ca 2,5 x 2,5 centimeter, salta sedan laxen innan den kokar.
  4. Tillsätt chili och ingefära till buljongen, slå på soyan samt lite sesamolja och låt den koka.
  5. Tillsätt morötter och nudlarna till buljongen, låta koka ca 1 minut.
  6. Fortsätt med lax och resterande grönsaker.
  7. Låt koka i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.
  8. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta och får lite färg.
  9. Servera och toppa med rostade sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept