Tortellini med ostsås på taleggio, parmesan och ädelost

20 min
4
Tortellini med ostsås på taleggio, parmesan och ädelost
Foto: tv4
Från Mitt kök

Fylld pasta med krämig pastasås på tre sorters ost: tallegio, parmesan och ädelost. Toppa med bladpersilja. Använd färsk pasta så blir det en riktigt snabblagad rätt.

4 november 2013
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 500 g färsk tortellini
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g taleggio
  • 50 g parmesanost
  • 50 g ädelost
  • 1 kruka persilja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan.
  2. Riv parmesan på grovt rivjärn, skär ner tallegion i mindre bitar, ta bort kanterna och bryt ädelosen.
  3. Koka upp grädde och mjölk i kastrull eller stekpanna.
  4. Tillsätt sedan all ost till grädden och mjölken och låt den koka ihop.
  5. Koka pastan och strimla persiljan.
  6. Häll av pastan och vänd ner den i ostsåsen tillsammans med persilja.
  7. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept