Bondbönssallad med pecorino och mynta

30 min
4
Bondbönssallad med pecorino och mynta
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Smakrik sallad på bondbönor med kallrökt skinka, pecorino, sockerärtor och mynta.

1 juli 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 dl bondbönor
  • 200 g haricot verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 knipplök
  • 150 g pecorino
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 200 g kallrökt skinka
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Börja med att pilla ur bondbönor ur både balja och skal.
  2. Strimla sockerärtorna på längden.
  3. Blanda sockerärtor och bönor på ett fint fat.
  4. Skär knipplök fint, använd både lök och blast.
  5. Lägg löken i en bunke, tillsätt olja och vinäger och blanda runt.
  6. Strimla persilja och mynta, tillsätt till dressingen.
  7. Slå dressingen över bönor och sockerärtor.
  8. Koka haricot verts lätt i saltat vatten.
  9. När de mjuknat är de klara.
  10. Hyvla osten i stora bitar.
  11. Låt haricots vertsen rinna av och blanda sedan med resten av salladen.
  12. Toppa med osten och några bitar kallrökt skinka!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept