Tomatsallad med rucolapesto

2 - 4
Tomatsallad med rucolapesto
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Tomatsallad med rödlök, buffelmozzarella och rucola- och västerbottenspesto. Servera som tillbehör för fyra personer eller som lättare lunch för två personer.

Den här salladen lagas med fördel i slutet på sommaren, när tomaterna smakar som bäst! På mitt lantställe växer rucolan vild och tomaterna köper man i en obemannad gårdsbutik där pengarna läggs i en plåtlåda. /Sally

Här hittar du Sallys recept på rucolapesto.

7 juni 2015
Visa mer
2 - 4

Du behöver

  • 1 kg små tomater (gärna olika sorter), delade
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 250 g buffelmozzarella, riven i mindre bitar
  • några stänk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • rucola- och västerbottenpesto, se receptlänk

Gör så här

  1. Förbered rucola- och västerbottenpeston.
  2. Blanda tomater och rödlök på ett stort fat. Toppa med mozzarella och ringla över lite olja. Salta och peppra.
  3. Ringla peston över och servera extra vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept