Mias räkcheviche

Mias räkcheviche
Foto: TV4

En räkmarinad med vitlök, koriander, lime och sambal oelek serveras med rostade vitlöksbröd. En lätt förrätt som känns fräsch med heta asiatiska smaker. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck: Deidesheimer Herrgottsacker, Riesling Spätlese, Pfalz Tyskland.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 1 kg räkor (oskalade)
  • juice från 2 pressade citoner
  • 1 st pressad lime
  • 3 tsk sambal olek
  • 1 st hackad liten gul lök
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka grovt hackad koriander
  • salt
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • örtsalt

Gör så här

  1. Skala räkor. Blanda med juicen från pressade citroner och pressad lime, sambal oelek, lök, finhackade vitlöksklyftor, grovt hackad koriander. Smaka av med salt.
  2. Låt stå 1 timme i kyl före servering, men låt det inte dra alltför länge, då blir räkorna sega.
  3. Servera i cocktailglas med rostat bröd och vitlökssmör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept