Toast Skagen med brynt smör

Pågen Toast Skagen med brynt smör
Foto: Köket

Toast Skagen med brynt smör

12 ingredienser

30 min

En klassisk Toast Skagen är väl ändå bästa förrätten till nyårsmiddagen? Här gör vi den snäppet godare med lite smak av brynt smör och lagrad ost.

Pågen Roast´n Toast
Pågen Roast´n Toast produkt

Pågen Roast´n Toast

Utsökt rostbröd med vallmofrön!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor Pågen Roast´n Toast
  • ca 250 g skalade räkor (eller 500 g räkor med skal)
  • 1 dl prästost, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • citron, saften

Servering

  • 50 g smör, brynt
  • färsk dill
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna om du köpt räkor med skal, eller häll av lagen om du köpt räkor i lag. Lägg i en sil eller durkslag så de får rinna av lite. Grovhacka sedan räkorna och lägg i en skål. Blanda blanda med riven ost, majonnäs och crème fraiche. Smaka upp med riven pepparrot, finhackad dill, salt och lite citronsaft.
  2. Rosta bröden i smör i en stekpanna så de blir krispiga och fina. Toppa med skagenröran, ringla över lite brynt smör, lägg på en kvist dill och servera med en klyfta citron.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Prinsessmörgåstårta med krämig räk- och laxröra

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer