Toast Birger Jarl

Toast Birger Jarl
Foto: TV4

Ibland vill du kanske bjuda på något litet men extra lyxigt, då passar den här lilla toasten bra. Namnet fick den på en liten krog i Stockholm. Servera som förrätt, supé eller vickning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 små kycklingfiléer
  • 250 g djupfryst bladspenat
  • muskotnöt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • några droppar pressad citronsaft
  • 4 skivor vitt bröd
  • 8 skivor emmentalerost

Gör så här

  1. Kycklingstuvning: Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek kycklingbitarna i smör utan att de tar färg, pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt. Häll på grädden, rör om och låt småputtra lite till en stuvning. Krydda med salt, peppar och några droppar citron.
  2. Sätt ugnen på 250°. Krama allt vatten ur den tinade spenaten. Hacka den grovt och fräs den i lite smör. Smaksätt med riven muskot, salt och peppar.
  3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör. Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå. Lägg några skivor ost överst och gratinera smörgåsarna i 5–6 minuter eller tills de fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept