Tomat- och fisksoppa med parmesancrème fraîche

4

Du behöver

  • 600 g torsk
  • 2 st burkar krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1,5 liter vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 250 g crème fraîche (1 burk)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g riven färsk parmesan (går lika bra med torr parmesan)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Torsken: Skär torsken i kuber.
  2. Soppan: Skala rotfrukterna och löken. Hacka löken och skär ner morötterna och palsternackan i mindre bitar. Fräs i lite olja i en rymlig kastrull. Häll på vattnet, timjan, buljongtärningen, krossade tomaterna samt tomatpurén. Låt det hela koka i ca 20 minuter (tills dess att det fått en lite tjockare konsistens) och glöm inte att smaksätta med salt och peppar.
  3. Crème fraîchen: Blanda crème fraîche och parmesan i en skål. Pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servering: Lägg i torsken, låt soppan stå i 5-10 minuter på svag värme. Servera soppan med en klick crème fraîche.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept