Grillad halloumi med kapris och citronsalsa

Grillad halloumi med kapris och citronsalsa
Foto: Tv4

Du behöver

  • 250 g halloumiost, urtagen ur förpackningen
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja

Salsa

  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 st gurka
  • 1 st citron
  • 0,5 skalad liten rödlök
  • 1 kruka ask färsk persilja, 25 g
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ett grilljärn på spisen. Ta en plastpåse, riv vitlöken och lägg i påsen, häll i olivoljan. Skär osten i kuber, lägg ner i påsen. Slut igen påsen och skaka.
  2. Lägg kaprisen i en skål. Skala och ta ur kärnhuset på gurkan. Skär i tärningar. Blanda med kaprisen. Riv även ner zest från ½ citron och skär sedancitron- köttet grovt. Tänk på att ta bort kärnorna. Finhacka löken och hacka persiljan. Blanda ner.
  3. Grilla halloumin, lägg på fat och stick en grillpinne i varje ost bit. Nappera över salsan. Servera det hela med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept