Kryddinkokt lax med rostad vitlöks grädde

Kryddinkokt lax med rostad vitlöks grädde
Foto: TV4

Kryddinkokt lax med rostad vitlöks grädde är en förrätt som går bra att förbereda i god tid för middagen.

Du hittar alla recept från Nyår med Tina

här


22 december 2010
Visa mer

Du behöver

Lax

  • 300 g lax, färsk med skinn
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 st lime, rivet skal och saft
  • 0,5 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk currypasta
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1-1.5 msk finsalt
  • 1 st purjolök, stor, tvättad

Vitlöksgrädde

  • 3 dl grädde, löst vispad
  • 4 st vitlöksklyftor, skalade
  • olja

Gör så här

  1. Lax
    Skär laxen i portions bitar.
  2. Lägg bitarna i djup form med skinnsidan uppåt.
  3. Koka upp övriga ingredienser till lagen.
  4. Skär purjolöken i 4 bitar/stubbar och lägg även de i formen med laxen.
  5. Häll den varma lagen på laxen och löken.
  6. Sätt plast över och låt den svalna.
  7. När den är avkyld, sätt in den i kylen.
  8. Vitlöksgrädde
    Rosta vitlöksklyftorna i lite olja i en panna. De ska bli gyllenbruna.
  9. Mosa med en gaffel och blanda lite ”slarvigt” med den vispade grädden.
  10. Servera laxen kall med vitlöksgrädden.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept