Lime-zabaglione med clementiner och blåbär

Lime-zabaglione med clementiner och blåbär
Foto: TV4

Syrligt och krämigt till efterrätt.

Mise en place
Alla ingredienser upp mätta i skålar till såsen
Vid kastrull
Visp, ballong eller spiral
4 tallrikar (skålar)

29 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g tinade blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • 4 st skalade clementiner

Zabaglionesås

  • 4 st äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 4 msk vittvin
  • 1 st lime, rivet skal
  • 2 st lime, saft

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till zabaglionesåsen i en vid kastrull. Vispa på hög värme, dra av från plattan från och till. Det får absolut inte koka. (85 grader, då koagulerar äggulorna) Vispa till en krämig konsistens.
  2. Blanda blåbären med florsockret, fördela på 4 djupa tallrikar. Skala clementinerna och skär de i tre bitar, fördela även de på tallrikarna. Napera över sabayonen. Färdigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept