Tigerkladdkaka

koket.se
Tigerkladdkaka
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Tigerkladdkaka

11 ingredienser

40 m

Den här härliga kakan är en kombo av både vit och mörk kladdkaka. Perfekt att mumsa på i veckan!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kladdkaka
  • smör (till formen)
  • ströbröd (till formen)
  • 200 g smör
  • 50 g vita chokladknappar (eller fint hackad vit choklad)
  • 50 g mörka chokladknappar (eller fint hackad mörk choklad)
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret och låt svalna helt.
  3. Smält den vita chokladen och den mörka chokladen i vars en skål och låt svalna.
  4. Vispa snabbt ihop ägg och strösocker i en annan skål för hand. Sikta därefter i mjöl och salt, vänd runt med en slickepott.
  5. Tillsätt därefter det smält och avsvalnade smöret, vänd runt.
  6. Fördela smeten i två skålar med lika mycket i varje.
  7. Smaksätt ena skålen med vaniljsocker och vit choklad, vänd om.
  8. Smaksätt andra skålen med kakao och mörk choklad, vänd om.
  9. Smöra en form som är 22 centimeter i diameter. Klicka i den ljusa smeten och den mörka smeten osymmetriskt i formen. Dra sedan med skaftet på en sked för att eventuellt få lite marmorering i kakan.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.
  11. Servera gärna kladdkakan med lite lättvispad grädde, bär och pudra över florsocker.