Söt och syrlig lemon curd

30 min
Lemon curd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Den här friska, syrliga och söta citronkrämen är god som fyllning i kakor och tårtor eller att bre över några skivor ost på sconesen.

5 februari 2010
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 12 st ägg
  • 6,5 dl socker
  • 3 dl färskpressad citronsaft
  • 3 st citroner, skalet
  • 400 g smör

Gör så här

  1. Tvätta citronerna och finriv skalet.
  2. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en värmetålig glasskål. Sätt skålen över ett vattenbad och vispa smeten tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.
  3. När den börjar tjockna, tillsätt smöret i små klickar under vispning. Kontrollera därefter temperaturen, den ska vara 85 grader.
  4. Ta skålen från värmen, sila och häll lemon curden i väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept