Thairäkor

Thairäkor
Foto: TV4

Servera de här heta räkorna som tilltugg till en drink eller som förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g räkor, skalade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st salladslök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 cm ingefära, färsk
  • 1 stor chili, färsk röd
  • skal och saft av 1 stor lime
  • 2 krukor koriander, hackad färsk
  • 0,5 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Ansa salladslökarna och skiva dem. Skala och skiva vitlöksklyftorna och ingefäran tunt. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och skiva fruktköttet tunt.
  2. Värm oljan i en rymlig teflonpanna. Fräs försiktigt löksorterna, ingefäran och chilin så att allt mjuknar. Rör ner limeskalet. Öka värmen något. Låt räkorna fräsa med. Ta av från värmen.
  3. Vänd ner koriander och sweet chilisås. Servera med tandpetare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept