Har du odlat zucchini i år så bara måste du testa den här härliga rätten! Zucchini är i säsong hela sommaren så du även kan hitta dem prisvärt i mataffärerna.
Se Adam Thulin laga receptet
Ingredienser
Deg
5,5 dl vetemjöl
2 krm salt
2 dl vatten
3 msk olivolja
Fyllning
2-3 zucchini
1 citron, saft och zest
3 dl crème fraîche
300 g fetaost
0,5 kruka färsk timjan
salt
svartpeppar
olivolja
honung
Gör så här
Deg
Kör alla ingredienser till degen i en köksassistent tills degen börjar lossna från kanterna.
Tillsätt lite mer mjöl om degen är för klibbig.
Plasta in degen i folie och låt den vila i kylskåpet i 20 minuter.
Dela degen i 4 bitar.
Kavla ut en degbit i taget så tunt du kan till en rundel.
Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.
Fyllning
Hyvla zucchinin tunt på mandolin ner i en bunke.
Tillsätt citronsaft, citronzest och salt. Rör om och låt stå i 10 minuter.
Bre ut ett lager crème fraîche på bottnarna. Smula över fetaost samt toppa med färsk timjan, svartpeppar, salt och olivolja.
Baka i ugnen på 240 grader varmluft i 5-7 minuter tills de är gyllene.
Lägg på zucchinin i ett överlappande mönster och avsluta med att ringla honung över.