Tartar på rökt och gravad lax med laxrom

Tartar på rökt och gravad lax med laxrom
Foto: TV4

En fin nordisk rätt. Använd helst ekologiskt odlad lax.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g rökt lax
  • 200 g gravad lax
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 tsk svensk senap
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g laxrom

Till servering:

  • 4 sallatsblad
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillvippor
  • gräslöksstrån
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa bort allt brunt från laxen och skär den med vass kniv i små tärningar. Hacka dillen fint. Blanda ihop crème fraîche och senap. Krydda med salt och rosépeppar och tillsätt dillen. Ta undan lite rom till dekoration. Vänd försiktigt ner lax och resterande rom.
  2. Fördela sallatsbladen på fyra assietter. Lägg upp tartaren som en liten biff på varje tallrik. Fördela rommen ovanpå.
  3. Mal rejält med vitpeppar över och dekorera med gräslök, dillvippa och citronklyfta. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept