Mannerströms kräftsoppa

Mannerströms kräftsoppa
Foto: TV4
4

Du behöver

Havskräftssoppa

  • 5 st havskräftor
  • 1 l fiskbuljong
  • 6 cl matolja
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 4 cl konjak
  • 2 cl Madeira
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 2 st schalottenlök, hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk maizenaredning, utrört med 2 tsk vatten
  • salt och peppar, efter smak

Parmesanflarn

  • parmesan, riven
  • lite äggvita
  • sesamfrön
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kräftsoppa
    Avliva kräftorna i kokande vatten, 1 min, därefter avkylning.
  2. Rensa kräftorna bryt av stjärtarna och ta ur tarmen.
  3. Spara kloköttet och stjärtarna till garnering.
  4. Krossa skalen, fräs lök och kräftskal i olja, tillsätt tomatpuré, paprikapulver och häll över buljongen låt koka i 20-25 min.
  5. Sila av och tillsätt grädde och blanka med smör, koka ihop tills 2/3 återstår.
  6. Tillsätt konjak, madeira, maizenaredning samt salt och peppar.
  7. Sila soppan igen.
  8. Parmesanflarn
    Blanda samman finriven parmesanost med lite äggvita.
  9. Stryk ut tunt på bakplåtspapper och strö lite sesamfrön och svartpeppar över.
  10. Grädda sakta i ugn tills dem blivit gyllenbruna, 160 grader cirka 5-10 min beroende på ugn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept